Följ mig på instagram

Semester!

29 Juli 2022, 10:25

Blev rätt mycket isfiske i vintern, roiligt minne ifrån Ransarn där jag var upp två helger och kikmetade fjällröding. Sålde min skoter och väntar på min nya Lynx 59a Ranger som kommer i Oktober och November. Vårjakten på bock gick trögt faktiskt, men så är det ibland. Nu har man haft semester och varit nere hos svärföräldrarna i 3 veckor, hunnit med vildsvinsjakt och gösfiske. Det blev en fin gylta på 60kg i spannmålen och även två svängar av göstrolling. Några fina gösar blev det på resorna. Nu vankas skytteträning och fiske innan hösten kommer!

En bra höst och vintern har kommit!

25 November 2021, 15:28

Hösten har kommit och gått och älgjakten har väl gått hyfsat för oss iaf. Det märks att det är sämre med älg i länet tyvärr. Hundarna får söka långt innan upptag ibland. Björnjakten flöt på bra för oss det blev några i backen. Lyckades ta en problem grävling inne i Åsele, det var bra så den inte förstörde stugan. Nu när vintern är här så gäller mårdfångst, toppjakt och rävjakt. Så fällorna är gillrade, ett gäng iaf. två orrar har jag fått skjuta än så länge, men hoppas på fler och några tjädrar.

Ber om ursäkt!

28 Juni 2021, 19:24

Jag är verkligen seg på uppdatera, har inte skrivit på längesen. Men mycket har hänt med mycket vinterfiske och mårdfångst. vårjakten på bäver och bock blev väl rätt lyckad. Jennifer fick skjuta en fin bäver på 16kg och jag fick en på runt 10kg. Bytte jaktmark på bock och det blev lyckat en fin 6 taggare fick följa med hem. Mycket fiske har det blivit i älven också, rätt många gäddor har det blivit och fina abborrar. Provanställningen avklarad som svetsare och jag fick fast anställning 2 augusti , så det känns bra. Svärfar och svågern kommer upp nu på lördag och vi åker ner till Åkers Styckebruk för att träffa jennifers familj och det blir väl en del vildsvinsjakt.

Längesen!

11 Februari 2021, 21:12

Nu var det verkligen längesen jag uppdaterade, det har hänt så mycket. Nere hos svärföräldrarna så lyckades jakten, riktigt bra. Jag fick skjuta min första kronhjort på drevjakt och även mitt första vildsvin på drev för kompisens hund. Jag fick äntligen skjuta en fin galt på åtel efter många sittningar, det var verkligen en härlig känsla.

 

Fällfångsten rullar på och jag har fått 5st mårdar hitills, får jag 1 till så är det personligt rekord. Fick även en mårdhane på 1,7kg och en på 1,5kg så det har flytit på med fångsten.

 

I januari så blev det hyfsat mycket toppjakt, måste även hålla koll på fällorna. Men jag hann uppleva några fin stunder, bland annat 3st fina ntuppar på 4,8kg mitt rekord innan var 4,7kg. Så det var makalöst vilka tuppar jag fick med mig, det är verkligen en av mina favorit jakter. Så den säsongen slutade verkligen på topp, så nu är det rävjakt, mårdfångst och isfiske som gäller. 

 

Har även skett en förändring i mitt liv, i januari så fick jag nytt jobb som svetsare hemma i Åsele på North Grade AB, som gör 4p släpvagnarna. Så jag har fått flyttat hem till mitt lilla Åsele, äntligen efter 10år i Lycksele på snickeriet.

Oktoberjakten är igång!

20 Oktober 2020, 10:20

Tror aldrig man har jagat såhär lite älg på min livstid, men vad gör det? Jakten har flytit på för oss så vi jagade endast måndag och tisdag på Oktoberpremiären. Måndag så fick jag lyckan att skjuta en mindre tjur och hundföraren en kviga på tisdagen. Vi hade uppehåll ifrån älgjakten denna helg, men då passade vi på att flytta rävkojan inför en ny jaktsäsong i vinter. Hoppas det blir mera rörelse på räv och lyckade jakter. Var ute i snöstormen också, men orrarna ville inte sitta något så det blev bara en kortsväng ute. Nya tag framöver och börjar vara dags att spänna upp fällorna.

First Prev Page 1 of 42 Next Last