Följ mig på instagram

Fällor!

11 December 2017, 19:40

Kollade fällorna på lördagen i snöstormen, mycket blöt och tung snö. Söndag blev det lite trofe koking av tjäder och orre. Gjorde även klart lockmedel och satte upp uppstoppningar jag hämtade på jakt&trofe ifrån Boliden. 

jaktlyckan fortsätter!

05 December 2017, 11:17

Glömde skriva om förra helgen, men det är mycket fokus på fällor nu, men började med mårdfällorna förra helgen. Gillrade upp några och reparera några för att sättas ut igen. Förra söndagen i sista skymning så tog jag tegnäsarna och skidade iväg, efter etrt tag så fick jag se tre tjädertuppar. En av dom fick följa hem, helt sjukt vad jakten har gått bra dom här helgerna. Känns otroligt bra att kunna inkassera lite fågelkött, efter allt slit med fällor och rävjakt i många år.

 

Denna helg så fick jag redan min första mård i fällan också, gillrade upp alla fällorna och satte ut dom jag reparerade så nu är trapperlinan igång. Det kan nog bli så jag köper och sätter ut några fällor till också. Älgjakt 5 kommer imorgon på hemsidan och på youtube.

Dom här tre helgerna!

21 November 2017, 11:14

Dom här helgerna som har varit är nog bland det mest lyckade i histoiren i mitt jaktliv. Jag har utvecklats mycket som jägare och med skyttet under året också. Så i söndags smög jag mig mot ett myrstråk mot ett hygge där dom satt, fick med mig en vacker orrtupp hem. Allt dokumenterat på film också, sedan for jag och kompisarna ut på älgjakt och hunden tar upp ko och kalv. Jag fick avsluta gångståndet åt unghunden Hasu, en riktig fin kalv blev det. Vilken kanon helg det blev, nu blir det fokus på fågeljakt, fällfångst och vakjakt på räv.

En fantastisk helg!

13 November 2017, 17:54

I lördags var en såndär dag man sällan kommer att glömma, först tar kompisens hund upp en älg som far förbi pappa men han hann inte skjuta. Nytt släpp med unghunden Hasu och det kommer rätt på mig så jag får äntligen skjuta en älg åt han. Sedan beger jag mig ut på toppjakt i skymmningen och får se fyra tuppar. Skjuter på första och känner att skottet tar men den glider iväg, skjuter på en ny tupp som faller direkt. Hämtar Tyson och tar riktning på dit tuppen for sedan börja spåra och slaga igenom skogen. Mörkret kommer men jag hade en pannlampa, som lyste dåligt. När man börjat ge upp så hittar tyson ett spår och spårar fram till tjädertuppen. Snacka om att hitta en nål i en höstack, ett minne man sent kommer glömma. Utan Tyson så hade man nog inte hittat den!

Fågeljakt!

07 November 2017, 13:06

Systerdottern Emma följde ,med på jakt i helgen, tanken var älg men det blev orre och tjäder istället. Lite oflyt på lördag med orrarna men på söndagen fick vi revansch och fick med oss 4st hem. Riktigt lyckad jakt blev det och allt dokumenterat på kameran.

First Prev Page 1 of 25 Next Last