Följ mig på instagram

Älgjakten flyter på!

15 Oktober 2018, 15:20

Direkt på söndagsmorgonen så tar Hasu upp en älg och drar iväg i sakta gångstånd. Efter en stund så ställer sig hundföraren rätt och kan avsluta jakten, en fyra taggare får åka till de sälla jaktmarkerna. 

Lyckade jakter!

10 Oktober 2018, 13:13

Vi for ut och stötjagade fågel i lördags med gott resultat , det blev en tjäderhöna då. I måndags sköt kompisen en fin tjur på nio taggar för Hasu och i tisdags så fick hundföraren avsluta på ståndskall åt honom. Efter älgjakten så kunde jag smyga mig på orrspel och skjuta mig en stor fin orrtupp. Riktigt kul med lyckade jakter i gott sällskap när det är som bäst.

Tidigt toppjakt!

02 Oktober 2018, 16:53

Jobbade lördag och begav mig ut på fågeljakt, mycket riktigt så sitter det orrtuppar i torrtallarna och småspelar. Jag smyger mig på dom med både kula och hagel, tillslut så får jag skjuta en orrtupp och efter några minuter så seglar en tjädertupp och sätter sig i samma tall som jag sköt orren. Snabbt igång med kameran och filmar när gammtuppen ramlar till marken. Tjädern och orren låg 30cm ifrån varandra, detta händer nog aldrig mera i mitt liv. Då ringde jag Jennifer som kom och hjälpte mig att filma, då kommer det orrtupp på orrtupp som jag skjuter bara inom några minuter. Så drygt efter en timme så hade jag skjutit en tjädertupp och fyra orrtuppar, helt magisk eftermiddag som jag sent kommer att glömma.

Älgjaktsuppehåll!

26 September 2018, 9:06

Sista jakthelgen har varit och nu stundar brunsten för älgarna, jag var riktigt nära att få skjuta en mindre tjur i söndags. Men sån är jakten och det ska alltid småjäklas, så nu under uppehållet blir det att fokusera på fågeljakt.

Älgjakten!

18 September 2018, 17:10

Måste väl få säga att älgjakten har gått trögt, men det är sämre med älg på markerna. I fredags så hade jag flyt med mig att kompisens hund Boss kom med en stor gammal älgko som jag fick fälla åt han. Så första älgen för i år är i backen iallafall. En helg kvar innan uppehållet för älg sen blir det väl fågeljakt. Har faktiskt hunnit med lite stötjakt, när jag hade med mig syrrans yngsta grabb Emil så fick jag skjuta en fin tjäderhöna. 

First Prev Page 1 of 30 Next Last