Följ mig på instagram

Lyckad mårdfångst!

13 Mars 2019, 11:52

Som vanligt så ska fällorna kollas på helgerna och naturligtvis så var det dåligt väder. Vi fiska först på dagen sen började vi kolla fällorna och i en av fällorna så satt det en riktigt fin mårdhane på 1,6kg. Det var extra kul eftersom syskonbarnet Moa följde med och fick uppleva sin andra mård i livet. Det är viktigt att visa jakt och fällfångst för dom yngre. Nu är det slutspiurten för mårdfångsten så man hoppas på flera i fällorna. Sen hoppas jag på att räven börjar gå på åteln så man får skjuta en innan den jakten slutar också.

Fiske!

27 Februari 2019, 11:10

Har inte uppdaterat på två helger men förra helgen var rätt lugn, räven går inte på åteln och mården lyser med sin frånvaro. Men denna helg som var bjöd på bra fiske med både harr och öring. Riktigt god fisk att tillaga till lunch och middag, fortfarande lungt med räv. Hoppas att skjuta räven som är vaksam och går runtomkring. Mycket fiske och fällor kommer det bli framöver iaf och nästa vecka far jag upp och hämtar gammtuppen i Boliden jakt och trofe.

Mårdfällor!

04 Februari 2019, 16:50

Denna stormiga helg så trotsade vi vädret och for ut för att kolla och fylla på mårdfällorna. Tyvärr så blev det lungt med mård, men jag hittade ett spår där den hade fairt så jag satte ut en trapper 90 där. Trapper 90 görs av min vän och kollega Christian "trappern" Nilsson som bor i vilhelmina och driver www.trapern.se . Riktgt bra fällor till bra pris, det är verkligen mina favorit mårdfällor. Nu hoppas jag att kikarsiktet och min nya 22lr kommer snart ska bli kul att få testa dom. Nu blir det mycket fokus på vakjakt på räv och mårdfällorna. Nytt avsnitt finns ute på www.bearplay.se där jag jagar toppfågel, så gå in och kika där!

Sista toppjakten!

29 Januari 2019, 11:18

Det var kallt i helgen men vi tog fällorna och jagade ett nytt område på lördagen utan resultat, vi såg några orrhönor. Söndagen var riktigt härlig, kall och klart ute så jag for ut på en 5 timmars skidtur. Jag var nästan framme där jag hade  skidat ut ifrån på morgonen så satt dom uppburrade och mäktiga i två olika tallar. Så jag fick med mig två mindre untuppar och ett fint avslut på toppjaktn.

Jennifers första tjäder!

21 Januari 2019, 20:45

Har hållit på med mårdfällorna och jagat toppfågel med Jennifer, förra helgen gick det trögt. Så vi tog nya tag denna helg och Jennifer skjuter en stor mäktig tjädertupp på 4,9kg en av dom största jag har varit med om. Stort grattis till dig, och på söndagen skidade vi ut då jag fick skjuta en fin tupp på drygt 4kg. Mycket härligt material har det blivit ifrån årets toppjakt som naturligtvis kommer längre fram på bearplay. Helgen som kommer är sista jakthelgen på fågel, har fortfarande inte fått kikarsiktet men det får jag testa på nästa års toppjakt. Kommer använda det till vakjakten och bäverjakten såklart. Nya tag till helgen som kommer, uppdaterar mer senare skitjakt på er allihopa.

First Prev Page 1 of 33 Next Last