Följ mig på instagram

Gammtuppen åkte dit tillslut!

10 December 2018, 17:57

Eftersom det inte var någon aktivitet av räv vid åteln så blev det fokus på toppjakt och fällfångst i helgen. For, ut och skidade på lördag morgon, efter en stund så fick jag se en fågel på topp så jag var tvungen att runda för att komma inom bra skotthåll. Men till min förvåning så flög den fågel på långt håll och jag möttes av en tjädertupp som for dit jag hade parkerat bilen. Så efter ett tag bestämde jag mig för att fara mot bilen och då sitter tuppen i tallen där jag hade parkerat bilen. Men tyvärr så for den precis när jag skulle skjuta. Nya tag på söndagen och mycket riktigt efter en 20 minuters skidande så fick jag se den mäktiga fågeln sitta på topp. Så jag riggar kameran och lägger mig ner, tar bra stöd och tjädertuppen på 4,6kg faller i backen. Vilken kanon helg det blev och vilken revansch man fick. Så jag åkte hem med tuppen i säcken och for ut med Jennifer och Tyson för att kolla fällorna. Men ingen mård satt i fällorna.

Andra räven!

03 December 2018, 21:18

Fick revansch på en räv som jag såg en stund på fredag kväll och runt samma klockslag dök den upp på lördag kväll,. Då tog jag chansen direkt och fällde en otroligt gammal och fin rävtik på 7,2kg. Längtar tills nästa helg så hoppas jag på fler rävar.

Första räven!

26 November 2018, 15:13

Förr förra helgen så var jag ner till svärföräldrarna i Sörmland, var tänkt att det skulle bli jakt men det blev tyvärr inte så. Men det är alltid trevligt att träffa Jennifers syskon och familj, lite mindre semester sväng. Denna helg så gick det tungt med fågeljakten, stötte dom på för nära håll och kom inte till skott. Men när jag kom hem och så kommer det en räv på åteln riktigt tidigt i skymningen och jag får skjuta en fin rävtik på 5,7kg. Söndagen så fyllde jag på mårdfällorna runtomkring jaktmarkerna. 

Första mården!

12 November 2018, 18:34

Kollade fällorna i helgen och fick en stor fin mårdhona i en trapper 90 fälla. Endast haft fälllorna uppgillrade i två veckorså det är verkligen bra start på mårdfångsten.

Oxen föll på ståndskall!

29 Oktober 2018, 18:17

Lördagen blev lyckad då jag fick skjuta för Enzo på ståndskall en fin tjur på nio taggar. Ska upp med kronan till jakt och trofe i Boliden för montering. På söndagen gillrade jag upp mårdfällor och stötjagade fågel, fick skjuta en fin ripa som Jennifer ska stoppa upp. Laddat med mat till räven så snart drar vakjakten igång.

First Prev Page 1 of 31 Next Last