Följ mig på instagram

Oktoberjakten är igång!

20 Oktober 2020, 10:20

Tror aldrig man har jagat såhär lite älg på min livstid, men vad gör det? Jakten har flytit på för oss så vi jagade endast måndag och tisdag på Oktoberpremiären. Måndag så fick jag lyckan att skjuta en mindre tjur och hundföraren en kviga på tisdagen. Vi hade uppehåll ifrån älgjakten denna helg, men då passade vi på att flytta rävkojan inför en ny jaktsäsong i vinter. Hoppas det blir mera rörelse på räv och lyckade jakter. Var ute i snöstormen också, men orrarna ville inte sitta något så det blev bara en kortsväng ute. Nya tag framöver och börjar vara dags att spänna upp fällorna.

Orrjakt!

05 Oktober 2020, 9:32

Uppehållet på älgjakten infinner sig nu, då är det perfekt att jaga orre som spelar vid myrarna eller sätter sig i torrtallarna. En gammal vacker orrtupp fick följa med hem i lördags. Sedan avslutades kvällen i goda vänners sällskap i badtunnan och några pilsner såklart. 

Mer älgjakt!

29 September 2020, 17:51

Sista älgjaktshelgen innan uppehållet blev lyckat, farsan fick skjuta en fin kviga. Sedan hade vi några upptag som smet utanför marken, men september jakten har varit riktigt bra. Så nu är det två veckors brunstuppehåll för att börja 12 oktober igen, kommer bli spännande om det har kommit in några oxar. jag tänkte försöka jaga skogsfågel eller kråkor, något blir det iaf.

älgjakt!

21 September 2020, 10:17

Preimären blev lyckad för oss på älgjakten, några i backen för laget och jag fick skjuta en kalv på ståndskall. Har bilivit kråkjakt nu i helgen då hundförarna var på annan mark och jagade. Flådde några mårdar och en gammal tjädertupp sedan toppjakten. Nu blickar vi framåt mot mer älgjakt, det blir kanon bra. 

Björnjakt och älgjakt!

07 September 2020, 8:15

Andra svängen av björnjakten är igång i västerbotten och äntligen älgpremiär! Men vi ska börja jaga på torsdag så det passar hundförare, sedan är marken inte så stor, den behöver vila några dagar så det kan komma in älg. Nu mina vänner är verkligen hösten igång, härligt. Jag och sambon gjorde en kraftansamling att jaga kråka igår, det gick väl någorlunda iaf. Det blev några kråkor som kom på lock, en trevlig dag.

First Prev Page 1 of 41 Next Last