Följ mig på instagram

Orrjakt i oväder!

29 Oktober 2019, 16:14

Inget trevligt jaktväder på lördagen då det var snöblandat regn, men samtidigt så gillar orrarna oväder och sitter rätt bra då. Jag lyckades skjuta 3st efter någon mils smygjakt och stött dom gång på gång så kom lägena eftersom. I söndags så blev det två st orrar i snöovädret, fick en höna på morgon och en orrtupp på eftermiddagen. Dom hade satt sig på marken i en plantering, men så stötte jag upp flocken så dom kom upp på topp, tillslut så fick jag läge på tuppen så då föll helgens femte orre. 

Jakten rullar på!

22 Oktober 2019, 12:18

Helgen gick bra och det blev en kalv för en passkytt och några järpar för mig. Fint väder och kallt var det. Men med en fin eld så gick det bra. Kommer väl att jaga älg några helger till framöver, sedan satsa på att åka ner till södern och hälsa på svärföräldrarna för att jaga lite.

Oktoberjakt!

14 Oktober 2019, 17:56

Nu är det älgjakt igen efter brunst uppehållet och vilken lyckad premiär det blev, kompisen fick skjuta en 20 - taggare efter sin hund Hasu. Stort grattis till honom, en av det största älgarna som vi har fått skjuta på många år. Stolpe ut för min egen del, riktigt nära att få skjuta en kalv. Men jakt är jakt och vi tar nya tag!

Orrtupp!

30 September 2019, 17:46

Helgen som var blev riktigt bra, det blev två nötskrikor, en orrtupp och en tjäderhöna. Så det får väl duga helt enkelt, riktigt kul med orrar som spelar och man får smyga sig på dom. Nu sitter jag och redigerar lite film om fågeljakt, men hoppas veckan går fort så man får ut igen och jaga.

Älgjakt!

22 September 2019, 16:30

Nu har man varit seg på att uppdatera igen, men älgjakten har gått fantastiskt bra med tanke på att det är en sämre älgstam. Det har ramlat några åt kompisen och hundförarens unghund Hoss, riktigt kul! Sedan har som vanligt Enzo levererat älg och björn i höst så både hundförare och jag är sjukt nöjda med han. Hasu har naturligtvis gjort kanonjobb och det har blivit avslutat på ståndskall åt honom. Har hunnit stötjaga fågel och fick mig en grann orrtupp och tjädertupp på 4,3kg. Nu blir det att invänta oktoberjakten och jaga lite fågel i uppehållet också, kanske gillra upp några fällor.

First Prev Page 1 of 36 Next Last