Följ mig på instagram

Påsk, abborrfiske och vårbock!

02 Maj 2019, 19:59

Som vanligt är jag seg på att uppdatera, men påsken var riktigt bra med säkert över 40st gäddor upptagna på krokarna. Hade ute 43st krokar som mest, på en sjö var dom verkligen på hugget och på en annan var dom svårflörtade. Riktigt trevlig påsk med fint väder och gott sällskap. Helgen efter var vi ut på sista isfiske svänge och den blev en succe, 37 matabborrar och 1 gädda. Abborrarna låg mellan 200 - 650gram, så jag och Jennifer filéade dom flesta och frös ner.

 

Vårbockjakt!

Blev bjuden på vårbocksjakt utanför Lycksele hos kompisen Robin och premiären blev riktigt lyckad! Vi var nära på att skjuta bocken på morgonpasset men den klarade sig då. Så när vi satt ute på eftermiddagen så fick jag en fin chans och allt gick bara bra, en fin 6 taggare blev det. Så nu ska Robin få komma till Åsele och jaga bäver, ska bli kul att få guida fram en bäver åt honom. 

Rekord abborre!

16 April 2019, 17:41

Som vanligt har jag varit seg på uppdatera, men har hunnit med en hel del på dessa veckor. Jag har varit på dop i Strängnäs och firat en polare som fyllt 30 år. Kompisen som fyllde 30 år tog vi till Umeå och överraskade honom där. Sedan har jag slagit igen fällorna också, det blev fyra mårdar denna säsong. Känner mig rätt nöjd med resultatet ändå, blev sämre med räven på åteln. Däremot så fick jag två fina tikar på åteln, bland annat en på 7,3kg som är riktigt tungt för att vara rävtik.

Åsele vintermarknad!

26 Mars 2019, 11:09

Då var årets vintermarknad över och även åsele nappet, där jag fick några fiskar. Men tävlingen i sig hade många uppdragna fiskar i år, så inget pris för mig i år. Gjorde ett ryck på stoptippen och jagade lite räv men det var lungt. Provsmakade torkade köttet som har hängt tre veckor och det smakade bra, men bitarna får hänga ett tag till. 

Rävjakt!

19 Mars 2019, 20:21

Vart nästan chockad över hur mycket mårdnarna hade rört sig i snöstormen förra helegen. Men vi lyckades ta alla fällorna och for hem till Åsele på kvällen. Söndagen så gjorde vi ett försök på soptippen, brukar vara mycket fart på rävarna under parningen. Dåligt väder var det, men efter en stund så fick jag se en räv men den hann undan och några till som inte ville visa sig för ett bra skott. Tillslut efter någrs timmar så fick jag ett fint läge på en liten hane. Som föll efter 70-80m så det blev enr riktigt lyckad jakt och vi ska prova några nu till helgen så fårr vi se  hur det går.

Lyckad mårdfångst!

13 Mars 2019, 11:52

Som vanligt så ska fällorna kollas på helgerna och naturligtvis så var det dåligt väder. Vi fiska först på dagen sen började vi kolla fällorna och i en av fällorna så satt det en riktigt fin mårdhane på 1,6kg. Det var extra kul eftersom syskonbarnet Moa följde med och fick uppleva sin andra mård i livet. Det är viktigt att visa jakt och fällfångst för dom yngre. Nu är det slutspiurten för mårdfångsten så man hoppas på flera i fällorna. Sen hoppas jag på att räven börjar gå på åteln så man får skjuta en innan den jakten slutar också.

First Prev Page 1 of 34 Next Last